Betoniasema, Petäisenniska

Tämän paikan olemassaolo ja mahdollinen rappiotila olivat olleet tiedossani jo pidemmän aikaa. Sitten heinäkuussa 2013 päätin ottaa tilanteesta viimein selvää. Ilokseni huomasin, että rakennukset tosiaan olivat rappiotilassa ja kuvattavaa riitti yllättävän paljon, yhteensä kolmelle reissulle. Kohde koostuu suuresta varastorakennuksesta, sen kyljessä olevasta betoniasemasta, sementtisiilosta ja sähköasemasta. Kaikkia rakennuksia paitsi varastohallia oli ehditty jo osittain purkaa. Sementtisiilon yhteydessä sijaitsi myös pieni väestönsuoja, joka oli alkuperäisessä asussaan. Muutamien ikkunoiden rikkomista ja tavaroiden levittelyä suurempaa ilkivaltaa alueella ei ollut tapahtunut. Tämä saattoi hyvinkin johtua siitä, että lähistöllä sijaitsee käytössä olevia teollisuuslaitoksia joita vartioidaan aktiivisesti.
Elokuussa 2014 tein kaksi retkeä itse suuren varastorakennuksen tutkimiseksi. Pääsin sinne sisälle ja dokumentoin peräkkäisinä iltoina pienemmän ja suuremman teollisuushallin. Suuremmassa hallissa oli myös muuta osaa korkeammalla pieni ja kiinnostava toimistokoppi.
Betoniasema apurakennuksineen on rakennettu 1960-luvun lopulla ja jäänyt pois käytöstä ilmeisesti 1990-luvun alun laman aikana. Rakennukset ovat alunperin olleet osa suurempaa teollisuusaluetta, jonka muissa osissa on edelleen toimintaa.
Betoniasema ulkoa, siilorakennus ja väestönsuoja (heinäkuu 2013)
Betoniasema sisältä (heinäkuu 2013)
Sähköasema (heinäkuu 2013)
Ulkokuvia ja betoniaseman viereinen pienempi halli sisältä (elokuu 2014)
Betoniaseman viereinen suurempi halli sisältä (elokuu 2014)
Takaisin kohdelistaukseen