Hevossuon talo

Tämä kohde löytyi ihan aidosti etsimällä. Kerran ajelimme Kajaanin Hevossuolla ja huomasimme, että tien penkalla on tämmöinen rapistunut hökötys. Siitä se sitten alkoi, löytämisen jälkeen olemme vierailleet useasti tässä paikassa.
Kyseessä on siis hylätty rintamamiestalo, jossa vandaalit ovat mellastaneet Kajaanin mittakaavassa paljon. Kaikki ikkunalasit on rikottu, ja myös melkein kaikki ovet on kaadettu. Toisella vierailulla toimme tähän rakennukseen vieraskirjaksi paperin ja vieraskirjaan kirjoittamista varten tussin. Kesämatkan 2007 aikana vieraskirja oli otettu pois seinältä.
Hevossuon talo sijaitsee melkein paikallisliikenteen bussipysäkin kohdalla, joten kohteeseen pääsyssä ei luulisi olevan kovinkaan suuria ongelmia!
Talven 2007-08 aikana talossa ei ollut tapahtunut paljoa. Vieraskirjaan oli ilmestynyt joku kirjoitus, tosin niin huonolla käsialalla että ei saanut selvää. Ränsistymistä oli tapahtunut, mutta uusia tägejä ei löytynyt. Toukokuun ensimmäisenä päivänä puissa ei ollut lehtiä, ja autiotalolle oli suora näkymä läheisten asuintalojen pihasta.
Kun kävimme paikalla kesäkuussa 2010, talossa tai sen lähiympäristössä ei ollut tapahtunut kummempia. Vieraskirjaan oli ilmestynyt yksi uusi merkintä ja joku oli tuonut uutta paperia vieraskirjaksi. Yleistä rapistumista oli tapahtunut vähän. Uusia tuhotöitä talossa ei oltu tehty lainkaan.
Myös kesäkuussa 2011 tapahtuneella vierailulla todettiin, että paikalla ei ollut tapahtunut mitään uutta. Vuoden 2010 käynnillä havaittu repeämä yläkerran katossa ei ollut laajentunut havaittavissa määrin. Edes uusia vieraskirjamerkintöjä ei ollut tullut.
Vuoden 2007 kuvat
Kuvat 1.5.2008
Kuvat 21.6.2010
Kuvat 10.6.2011
*** Talon pohjapiirustus ***
Video: Talon sisätiloja 1.5.2008 (Youtube)
Takaisin kohdelistaukseen