Pihapiiri Matinmäen ralliradan takana

Tämä melko pieni maalaistalo navettoineen on alunperin ollut osa yhteensä ainakin seitsemän taloa käsittänyttä Matinmäen kylää. Kaikki kylän rakennukset pakkolunastettiin Paltaniemen lentokentän laajennuksen aikoihin 1970-luvun alkupuolella ja asukkaat joutuivat muuttamaan muualle. Kylän rakennuksista kaikki muut paitsi kuvissa näkyvä Kunnaksen talo purettiin. Kevään 2007 kuvausretken aikaan aivan Kunnaksen talon lähellä, entisen kylän paikalla, sijaitsi moottorirata, mutta myöhemmin sekin on lopettanut toimintansa.
Kevään 2007 vierailun aikaan rakennukset olivat yllättävän hyvässä kunnossa, ja tägejäkin oli melko vähän. Paikalle johtava tiekin oli ajettavassa kunnossa. Vierailumme aikana alueella oli pari muutakin ihmistä, mutta heistä ei ollut haittaa.
Seuraava vierailu tapahtui yli viisi vuotta myöhemmin, heinäkuussa 2012. Edelliseen vierailuun verrattuna muutoksia oli tapahtunut paljon. Sauna ja navetta olivat lähestulkoon ennallaan, mutta asuinrakennusta oli tägitetty paljon ulkopuolelta. Asuinrakennuksen ovi oli auki, sisätiloissakin oli vandalisoitu ja töhritty jonkin verran mutta huonekaluja oli jäljellä yllättävän paljon. Mielenkiintoisimpiin sisätilojen löytöihin kuului sulaketaulun päällä ollut pääskysen pesä.
Kuvat kevät 2007
Kuvat heinäkuu 2012
Takaisin kohdelistaukseen