Vierailu 18.5.2017

Sairaala hapekkaine ympäristöineen laajassa kulmassa
Lähempää alkoi paljastua ihmiskunnan yhteisen muistin osittainen unohtuminen joidenkin ihmisten toimesta. Esimerkiksi katon harjalla, yllättävän lähellä piippua killuvat lumiesteet vaikuttivat vähän liiankin tiettyyn ympäristöön rajautuneilta.
Hyvä esimerkki suunnittelun vaikeudesta. Ei tämä pysty kyllä mitään romahduttamaan, mutta tarjoaa ajateltavaa järjenkäytön kannattajille.
Ei kovin mieltä ylentäviä kellarin hieman sivusuuntaan asennettuja ikkunoita karmeineen ja tukevine sivuineen. Taakse jäävä tila käsittää kyllä, mihin on itse lähtenyt osallistumaan...
Tällaiseenkin voi ihmiskunta ilman suurempia ulkoisia vaikuttimia (avarakatseisuus, joka kattaa suurimman osan nykyihmisellä kauempana kuin suurimman osan mielikuvitusta saavutettavissa olevan sisällön) pystyä, jos on oikeanlaiset olosuhteet.
Suoranainen avarakatseisuus meni muokkaamaan koko rakennuksesta sellaisen, ettei maanläheistä vaikutelmaa pystynyt välttämään mistään kulmasta rakennusta katsottaessa.
Tietoisesti ajattelevan ihmisen valinta!
Tietynlaisen näkökentän ja -kulman omaava heijastamansa pinnan laajakuvamuodossa esittävä osoitin, jota esiintyy aina niissä paikoissa, joissa ennen tietyn mielipiteen hallitsevuuden aikakautta voitiin tavata tuberkuloosia kaikkine seurannais- ja muunnosvaikutuksineen.
Määränpää matkalaisen näkökulmasta piirtyneenä.
Matka taittuu nopeammin kävellen!
Alunperin pystysuunnassa mutta nykyään vaakasuunnassa toimiva asetelma, johon sopisi vaikka koko teesi.
Oma suunnitelma kaiken ymmärtämisestä
Yksi entisistä henkilökunnan asuntoloista, joka ei aikoinaan saanut järkevyydestä niin isoa palaa kuin koko muu parantola kaikkine rakennuksineen. Rajaviiva ei muutoin kuin kuvanottohetkellä näyttänyt aivan yhtä selkeiden muotojen avulla esitetyltä.
Takaisin kohdesivulle