Kuvat 2007-2008

Ensimmäinen tutkimusmatka siilolle tapahtui 29.4.07. Tällä kertaa huomattiin, että siilo oli ainakin osittain käytössä. Aiemmin oli luuloja että se olisi kokonaan hylätty. Kellarin ikkunat näkyvät siilon alaosassa.
Siilon makasiinirakennukset nähtynä kohdasta, jossa meni ennen rautatie.
Ensimmäisen vierailun jälkeen paikalla ei käyty vähään aikaan, toinen visiitti oli 26.7.07. Kesäiltana alueella oli ihanan rauhallista, mitä nyt läheisellä tiellä ajelevat kiihdyttelijät vähän aiheuttivat mekkalaa...
Viljan varastointi-, mylly- ja rehusekoituslaitoksen yläosa kuvassa.
Seuraavaksi siirryttiin siilon juurelle, alakerroksessa vaikutti olevan jonkinlainen toimisto.
Siilon vieressä. Vaikka paikka olikin osittain käytössä, jotkin osat kuten kuvassa vaikuttivat hylätyiltä. Oikeassa laidassa olevasta ovesta olisi päässyt väestönsuojaan, taustalla näkyy matala varastomakasiini.
Edellisessä kuvassa näkyvässä ovessa luki tämmöinen teksti, väestönsuoja olisi varmaan ollut kiinnostavakin paikka. Tähän kylttiin kiinnitettiin huomiota jo aiemmin kesällä ohikulkumatkalla...
...Mutta tämäpä olikin pettymys, jämäkkä lukko piteli ovea kiinni.
Makasiinin portailla, tämäkin rakennus oli lukossa. Taustalla näkyy Puukeskus Oy:n rakennuksia. Etualalla kaksi painavan näköistä betonirengasta.
Näkymä lastauslaiturilta siilolle päin. Huomaa alapäästä lommolla oleva (ilmastointi?)putki.
Siilo/mylly kesäillassa entiseltä junaradan linjalta kuvattuna, tuolta ylhäältä olisi varmasti hyvät näköalat Petäisenniskaan.
Sivuprofiili...
...ja koko komeus kuvassa edestäpäin kuvattuna. Tämähän olisi aivan mahtava paikka jos olisi kokonaan hylätty!
Vuoden 2008 kuvat alkaa tästä:
Seuraava visiitti paikalle tapahtui 6.4.08. Etualalle sattui lumikasa, niitä oli tuossa vaiheessa kevättä vielä siellä täällä.
Risukon läpi otettu kuva, katolla näyttäisi olevan jotain (radio)antenneja, ilmastointiputken pää ja hälytyssireeni. Siilo on yksi Petäisenniskan korkeimpia rakennuksia, joten sen katolle on sijoitettu paljon laitteita. Sireeninkin ääni kantautuu tarvittaessa hyvin koko kaupunginosan alueelle.
Melkein sama kuvakulma kuin edellisessä, etualalla siilon varastomakasiini jonka seinässä on useampia graffiteja.
Huomattuamme että etupihalla on Valion rekka-auto, menimme vain siilon ohi käymättä lähempänä. Tämmöisiä voi olla puolihylätyt kohteet...
Takaisin kohdesivulle