Rautuvaaran kaivos, Kolari

Rautuvaaran lopetettu rautamalmikaivos sijaitsee Kolarin kunnassa Suomen Lapissa. Rautaruukki Oy:n omistama kaivos oli toiminnassa vuosina 1962-1988 ja sieltä louhittiin yhteensä noin 11,6 miljoonaa tonnia malmia. Kaivos työllisti Lapin mittakaavassa paljon ihmisiä. Kaivoksen raiteistoa käytettiin vielä 1990-luvulla Saattoporan kultakaivoksen kuljetuksiin. Malmia tuotiin jopa Pohjois-Norjasta asti rekka-autoilla Rautuvaaraan josta edelleen kiskoja pitkin Harjavaltaan.
Rautuvaaran ratapiha (lyhenne Rra) oli Suomen rautatieverkoston pohjoisin liikennepaikka vuodesta 1973 vuoteen 2004 asti, jolloin Rautuvaaran liikennepaikka lakkautettiin yhdessä Äkäsjoen ratapihan (Kolarin kalkkitehtaan ratapiha) kanssa joka oli myös poistettu käytöstä jo aikaisemmin. Kaivostornista junaradan luokse vienyt hihnakuljetin on purettu 2000-luvun alussa. Muuten alue on säilynyt melkein alkuperäisessä asussaan.
Rautuvaaran Suomen rautatieverkoston pohjoisimpaan päätepuskimeen päättyi virallisesti Suomen rataverkko pohjoiseen päin mentäessä. Tästä puskimesta meni kuitenkin kaivoksen toiminnan aikoina muutaman kerran juna läpi. Parhaimmillaan juna meni noin sata metriä puskimen läpi ja vaunut rysähtivät sikin sokin sumppuun veturin perään. Onnettomuudessa ei loukkantunut ketään, mutta kaksi Dv12-veturia sekä tavaravaunut menivät käyttökelvottomiksi. Tämä Suomen "virallinen" junalla pohjoisimmaksi ajamisen ennätys tapahtui 1970-luvulla. Juttu aiheesta: Salosen onneton ennätys: Osku on käynyt junalla pohjoisempana kuin kukaan muu Suomessa. Rautuvaaran onnettomuuden jälkeen VR (Valtionrautatiet) alkoi tarkistaa junien jarruja huolellisemmin, sillä onnettomuustutkinnassa selvisi, että Rautuvaaran turma johtui jarruviasta.
Rautuvaarassa on käynyt kaivoksen loppumisen jälkeen parikin kertaa suomalaisten rautatieharrastajien junia. Onpa paikalla käynyt ruotsalainenkin museojuna, joka tosin ei päässyt aivan radan päähän asti, koska tähän aikaan hihnakuljettimen purkutyöt olivat käynnissä ja kuljetin oli tiputettu junaradalle.
Kajaanin kaupunkieksploraatio kävi Rautuvaaran kaivoksella maaliskuun 2009 alussa. Tie alueelle oli aurattu ja melko hyväkuntoinen. Eikä syyttä: alueella oli toimintaa. Kaivoksen alueella olevasta kasasta rahdattiin soraa kuorma-autolla, joka oli kuitenkin kaivokselta poispäin tullessaan jäänyt ylämäkeen kiinni. Kuorma-auton kuljettaja ratkaisi ongelman nostelemalla lastissa ollutta soraa paikalla olleella kauhakuormaajalla renkaiden alle. Tämän jälkeen kuormuri pääsi mäen päälle ja jatkoi matkaa eteenpäin. Me olimme odottaneet läheisessä tienhaarassa kaivokselle johtavan tien tukkineen auton lähtemistä. Alueelle pääsy oli loppujen lopuksi hyvin helppo. Hyväkuntoinen tie vei kaivoksen rakennusten luokse ja risteili alueella. Lumen todella suuri määrä teki kuitenkin kulkuväylien ulkopuolella liikkumisen mahdottomaksi, joten mihinkään rakennukseen ei päästy sisälle. Joidenkin rakennusten ovet olivat tien varrella mutta eihän niistä sisälle päässyt koska lukossahan ne olivat. Kaivosalueella oli rakennusten ja kaivostornin lisäksi monta linja-auton raatoa ja hyväkuntoinen peräkärry. Toimistorakennuksessa majoittui ilmeisesti joku, sillä sen vieressä olevassa aitauksessa oli koira. Lumi myös peitti alleen paljon tavaraa joten alue olisi varmasti ollut hyvin erinäköinen kesällä. Mutta ei talvinenkaan Rautuvaaran kaivosalue huono paikka ollut, sillä alueella vallitsi omanlaisensa melko kovasta ja kylmästä tuulesta sekä kaivostornin kyljessä olleen irtonaisen pellin kolinasta muodostunut tunnelma.
Kuvat maaliskuu 2009
Lisätietoa kohteesta:
Vaunut.org
Wikipedia: Rautuvaaran ratapiha
Takaisin kohdelistaukseen