Vierailu 26.6.2011

Tällä kertaa myllyn metsikön puoleisella seinustalla odotti yllätys: oven edessä ennen ollut vanerilevy oli irrotettu, ja oviaukosta avautui näkymä meille ennennäkemättömään huoneeseen.
Yleiskuva huoneesta. Takaseinällä näkyy jälkiä, jotka ovat mitä ilmeisimmin aiheutuneet seinällä aikoinaan olleesta putkesta. Oikeassa laidassa näkyy metallirakennelmia ja peltisiä putkia.
Edellisen kuvan pömpelit suoraan edestäpäin kuvattuina. Äkkiseltään voisi veikata, että pömpelit ja putket liittyvät jonkinlaiseen lämmitys- tai kuivatusjärjestelmään. Pöntöt eivät näytä yksinään muodostavan toimivaa kokonaisuutta, joten on aivan ilmeistä, että ne ovat osa laajempaa kokonaisuutta, jonka muut osat eivät enää ole paikalla.
Peltiset putket näyttävät hyvin paljon ilmastointiputkilta. Toinen niistä kääntyy katonrajassa vasemmalle ja toinen jatkaa suoraan ylöspäin.
Huoneen katon kunnossa ei näytä olevan kehumista: siitä on jo lohjennut pois varsin iso palanen!
Lähikuva pömpelistä huoneen takaosasta päin nähtynä. Veikkaus: etualalla olevalla tasanteella on aikoinaan sijainnut sähkömoottori. Ainakin tasanne muotonsa puolesta sopisi siihen käyttöön hyvin ja moottorin akselillekin näyttää olevan paikka valmiina.
Lattian rojuja ja kolo seinässä.
Pöntöt oviaukon luota kuvattuna.
Myllyn yläosia edellisten kuvien huoneen nurkalta kuvattuna.
Lastauslaiturin puoleinen seinä oli aivan ennallaan.
Mylly ja sitä varjostava puu Ensiläntien laidasta kuvattuna.
Takaisin kohdesivulle