Taidetalo

Pala 1940-lukua on hävinnyt Kajaanin katukuvasta taidetalon mukana. Huonokuntoisen puutalon purku alkoi maanantaina 10.12.2007. Sotkamontien varressa sijainnut talo ehti palvella monia: ensin se oli vuosikymmeniä Herrainklubi, sittemmin Kajaanin musiikkikoulu Kamun ja Kajaanin kaupunginteatterin tila ja viimeksi Pro Kajaanin taidetaloyhdistyksen työtila ja näyttelyiden tyyssija.
Talo rakennettiin arkkitehti Eino Pitkäsen piirustusten pohjalta vuosina 1945-46. Kajaanin kaupungin omistukseen rakennus tontteineen siirtyi 1980-luvulla. Talon noin 2400-neliöinen tontti on varattu Kajaanin Palvelusäätiölle, ja uudisrakentamisen tontille on määrä alkaa ennen kesää 2008. Huonokuntoisen Taidetalon peruskorjaus olisi tullut maksamaan vähintään 120 000 euroa. Talon purkuhinta oli noin 50 000 euroa.
Kävimme kuvaamassa taidetaloa 21.10.2007, jolloin käyttö oli ilmeisesti jo loppunut mutta ovet olivat lukossa joten sisälle ei päässyt. Talo katosi Kajaanin katukuvasta joulukuun 2007 aikana.
Taidetalo kuvattuna Sotkamontien toiselta puolelta.
Tässä päädyssä oli koko rakennuksen ainoa tägi.
Ikkunoita.
Taloa ympäröi matala aita jota ei kuitenkaan ollut kuin toisella puolella.
TAIDETALO
Ovi oli vielä lukossa.
Talon numero oli 6.
Koko rakennus kuvassa, näkymä pihan puolelta.
Taideteos ?
Rakennus sijaitsi kerrostalojen keskellä, oli vähän kiusallista olla talon pihalla kun sinne näki suoraan ties vaikka kuinka kaukaa.
Talo nähtynä parkkipaikan kohdalta.
Takaisin kohdelistaukseen