Vimpelin ammusvarasto

Tämä Kajaanissa Vimpelin vielä nykyäänkin käytössä olevan ampumaradan vieressä sijaitseva vanha ammusvarasto juontaa juurensa lähistöllä aiemmin toimineen ampumaradan aikoihin. Vanhempi ampumarata oli puolusvoimien käytössä, ja sitä varten rakennettin tämä ammusvarasto joka toimi myös varastonvartijan asuntona. Rakennusajankohta lienee 1950-luvun loppupuoli ja käytöstäpoisto lienee tapahtunut viimeistään 1980-luvulla. Vierailuhetkellä ammusvarasto oli ehtinyt mennä jo varsin heikkoon kuntoon, tiiliseinissä oli paljon routavaurioita ja myös iso aukko yhdessä kohdassa. Suurimman huoneen lattialla lainehti ruosteista vettä sisältänyt vesilammikko. Tavaroita oli jäljellä vähän, sähköjärjestelmäkin oli osittain purettu.
Etupuoli. Rakennus sijaitsi pienessä notkossa ja oli puiden ympäröimä kaikissa suunnissa.
Varsin suuri vaurio takaseinässä, todennäköisesti roudan tekosia.
Ulkoseinässä sijainneet sähköpääkeskuksen rippeet.
Näkymä eteisestä, kaksi takimmaista ovea olivat vielä saranoillaan.
Tällaisia pieniä sivuhuoneita oli eteisen molemmin puolin.
Luukku seinässä ja sen sisällä ollut vaijeri, voisi kuvitella että on alunperin liittynyt jollakin tavalla maadoitukseen.
Toisen sivuhuoneen lattialla vallitsi sekasotku.
Eteisen valaisimen runko oli paikallaan, mutta siihen vievä sähköjohto oli katkaistu.
Näkymä suurimpaan huoneeseen. Takaseinän sortuma oli sisältä katsottuna varsin dramaattisen näköinen. Muutama tägikin seiniltä löytyi.
Huoneen toinen puoli, joitakuita tägejä täälläkin. Seinissä olevasta jäljestä päätellen lattialla ollut vesikerros on parhaillaan ollut melkoisen korkea.
Lattia vietti alaspäin, ja huoneen keskellä oli edelleen pieni vesilammikko. Vedestä vapautuneet alueet olivat ruosteen peitossa ja niillä liikuttaessa kengät ja housujen lahkeet sotkeentuivat tehokkaasti.
Lopuksi tuli kurkistettua ullakolle, joka oli kuitenkin nopeasti nähty.
Takaisin kohdelistaukseen