Vimpelin hyppyrimäet

Tämä Kajaanin Vimpelissä sijaitseva alue käsittää yhteensä neljä erikokoista hyppyrimäkeä, tuomaritornin ja -katoksen sekä yhden apurakennuksen. Suurin hyppyrimäki ja sen tuomaritorni ovat valmistuneet vuonna 1957. Kolmen pienemmän hyppyrimäen, tuomarikatoksen ja Vimpelinvaaran juurella olevan apurakennuksen rakentamisajankohta ei ole tiedossa. Suurinta hyppyrimäkeä ei enää käytetä hyppäämiseen, mutta sen laidassa olevat valonheittimet olivat toiminnassa vielä talvella 2012-2013, joten sähköliittymä on edelleen käyttökunnossa. Tuomaritorni on nykyään täysin rappiotilassa. Muista rakennelmista ainakin tuomarikatos vaikutti olevan rappiotilassa ja oli joutunut jo töhrimisen kohteeksi.
Eräiden tietojen mukaan Kainuun hiihtoseura on suunnitellut purkavansa hyppyrimäet niiden huonon kunnon takia ja rakentavansa paikalle uudet. Tarkempaa tietoa purkamisen mahdollisesta ajankohdasta ei kuitenkaan ole.
Aluetta tuli käytyä kuvaamassa kahteen kertaan kesäkuun 2013 lopussa. Ensimmäisellä vierailulla kuvasin alueen maantasosta sekä kävin tuomaritornissa ja toiseksi suurimman hyppyrimäen huipulla. Toisella vierailulla kiipesin portaita pitkin suurimpaan mäkihyppytorniin ja kuvasin sen sisätiloja sekä huipulta avautuvia komeita maisemia. Kummallakin kuvausreissulla paikalla oli muitakin ihmisiä, joten paikka vaikuttaa olevan hyvin tunnettu ja suosittu vierailukohde paikallisten keskuudessa. Tämä ei sinällään ole ihme, sillä suurin hyppyrimäki näkyy kauas ja sitä voisi jopa pitää yhtenä Kajaanin maamerkeistä.
Kuvat 28.6.2013 (Yleiskuvia, tuomaritorni, toiseksi suurin hyppyrimäki)
Kuvat 30.6.2013 (Suurin hyppyrimäki sisältä)
Lisätietoa kohteesta:
Yle.fi 22.10.2016: Aika nakersi massiivista maamerkkiä - Kajaanin K60 hyppyrimäki puretaan
Kainuun Hiihtoseuran mäkijaosto: Hyppyrimäet
Takaisin kohdelistaukseen