VR:n makasiini

Tämä kohde on rakennettu VR:n varastoksi luultavasti melko pian rautatien tultua Kajaaniin, 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä. Varastokäytön loppumisen jälkeen rakennuksen matalampi osa (varsinainen makasiini) on toiminut ainakin kierrätyskeskuksena. Korkeammassa osassa on ollut viime aikoina toimistokäyttöä.
Tässä rakennuksessa ei ollut hometta, kuten monessa muussa purkutuomion saaneessa talossa. Syy purkamiseen oli läheisen Prisman laajennus, jota kaavailtiin makasiinin paikalle. Samasta syystä purettiin myös vanha linja-autovarikko. Purkaminen alkoi kesäkuun -08 alussa asbestin purkutöillä, ja eteni sitten kattoon ja muiden rakenteiden purkuun.
Ensimmäisellä vierailulla (4.6.08) purkutyömaa oli rakennuksen korkeamman osan oven edessä. Seuraavalla viikolla se oli siirtynyt toiseen päähän. Katon päällystemateriaali oli revitty pois ja seinälautojen irroitus meneillään. Purkaminen oli vielä niin alussa, että sisäänpääsyä ei ollut kuin ovista jotka olivat tietenkin lukossa. Katon kautta sisälle ei kannattanut lähteä ninjailemaan, sillä läheisissä (joskin hyvin huonokuntoisissa) taloissa on asukkaita jotka saattavat soittaa poliisin paikalle. Rakennus saatiin hävitettyä kokonaan kesä-heinäkuun aikana, ja syksyllä päästiin aloittamaan uuden rakentaminen paikalle.
Ensimmäinen vierailu (4.6.2008)
Toinen vierailu (11.6.2008)
Video: Kävelyä makasiinin lastauslaiturilla 4.6.2008 (Youtube)
Video: Makasiini ulkopuolelta purkutöiden jo alettua 11.6.2008 (Youtube)
Takaisin kohdelistaukseen